Subkultur-Raggare /Labinot Trshani

Raggare-Subkultur

Raggare kom till i början av 1950-talet och skapades för att vara samhällsmotståndare, de misstrodde regering, kommun och polisorganisationen i Sverige. Raggare är lite amerikansk av sig, för att subkulturen har hämtat sin livsstil från de amerikanska ungdomsfilmerna och den amerikanska rockmusiken. Raggarens idol är Errol Nordstedt, aka Eddie Meduza. Eddie är en Rockabilly stjärna som inspirerar raggarkulturen och raggare.

Ragga betyder att man vill söka sexuell kontakt men raggare gör mer än så. Raggare har på sig svart läderjacka, vit eller svart t-shirt, jeans och stövlar, dem brukar oftast ha raggar häng som är som häng fast utan kalsonger, dem brukar ha långa polisonger och Elvis frisyr. Dem har annorlunda dialekt. Raggare Lyssnar på Rock and Roll. Sydstartar flaggan kännetecknar att dem har lite amerikansk kultur och att dem gillar Elvis och amerikanska raggarbilar.

Flaggan och resten är riktigt viktigt för dem för att dem är raggare för att dem älskar dessa saker och detta får dem att socialisera sig med andra raggare. Man borde bli raggare om man älskar muskelbilar, klassiskabilar, Rock ”n” Roll. De är helt emot rasism och vill stoppa rasism.

Raggare är en grupp som älskar bilar, öl och fester. Dem brukar slåss(biltävling, snackaskit) mot andra raggar gäng som inte kommer från deras stad. Raggare bryr sig inte så mycket om andra subkulturer. Raggare är festliga, glada och komiska av sig, men dem är känsliga när det gäller bilar, öl och deras subkultur.

Samhället skulle inte tycka om dig lika mycket för att raggare är högljudda med sina bilar och sin musik. Dem dricker mycket öl och vissa blir fulla o gör dumma saker som skulle få dem att bli hatade.

Raggarspråk(några raggarutryck): Svensson=Svensk, Raggarballe med svängdörrar=Tjock korv med bröd, Raggardusch=Att endast använda spraydeoderant för att fräscha upp dig, raj raj me fyrst=fest, Plåtkorv=Öl i metallförpackning.(33cl öl), flöjt=bög, bombad=jättekorkad person, Fuckad= Blåst, Lurad.

/av Labinot Trshani

Källor: http://www.blaskan.nu/Blaskan/Nummer29/Annika_Danielsson/subkulturens_historia_2_7_raggare_knuttar_spattor.html http://www.rocktown.se/raggare.html | http://www.folkmun.se/definition/Fuckad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s